Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз съм със 156 Sportwagon 2.4 gtd. 8/9 на 100 смесено, но си я карам като спортна кола. Опитвал съм да я карам по икономично ... , но не можах да падна под 6/100 ,което е малко странно защото преди имах 166 2,4 жтд и при икономично каране съм стигал до 4,5-5/100.

Comment

• Среден разход 9,5

За последните 3000 км. средния ми разход по борд е 9,5 - това и градско и извънградско и на италфеста драга и обиколките по картинг трасето.
      Обаче като миналата неделя разход не бях виждал - 6,2 от Търново до Казанлък през Хаинбоаз, 3-ма души и багаж. Бензин 100 октана от Шел.
      Не мога да не се " изфукам " - досега под 6,9 на извънградско не бях постигал.
      Колата от подписа.
      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• За пореден път...бордът на 2.4 20в 156ците лъже....много....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          За пореден път...бордът на 2.4 20в 156ците лъже....много....
          Е, то е ясно, че лъже с много...поне средния, моментния ми се струва малко по-точен но нещо при изчисленията се губи. Среден разход ми пише 5,1 на 100 за 1000км, реално е 6,3.
          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
          ex Alfa 156 1,9 JTD
          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Колкото повече градско карате, толкова повече ви лъже....на дълго е по-точен.
            Иначе тоя борд е сбъркан нацяло....разход по инерция го дава 2/100, което е абсурд, а на скорост без газ, също...което е още по-голям абсурд.Въобще под 2/100 показанието не пада....

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Пада, падааа...ако си на място показва чертички
              Alfa 159 2,4 JTDm Q4
              ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
              ex Alfa 156 1,9 JTD
              ex Alfa 75 1,8

Comment

• Всъщност чертичките представляват + безкрайност или по-точно N/A, a не 0...тоест не е ясно, дали пада

OEM & Ventura Garage

Comment

• Има логика...
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

• 680 км с 58 литра бензин.Бързах и в двете посоки.Варна -Бургас - Ст загора -Шумен - Варна.От Баня до Сл. бряг мъгла и дъжд и някъв льольо с Мерцедес комби ми скъса нервите, само дето не свали каката да ходи със знаменце пред колата.Ни да го изпревариш ни да караш зад него.Един ТИР ми изкара акъла с некви тромби щот не издържа човека.Кат не можеш да караш отбий някъде и дай път на другите.Тъй неравномерно караше тоя. Горе долу 2/3 от пътя твърдо 140, другото 90-120.На Тракия щях да заспя, много монотонно тва магистралата, Рижкия проход се изкефихме с един бургазлия с Ровър.Хемус....май пак ще сменям носачи, баси кърпела тоя път.

п.п.В Бургас и Ст.Загора мноо убави жени.В Шумен не съм влизал, варненките са ми омръзнали.Много окаяни жрици край Сливен и Шумен.Ма и без туй бързах.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      Каква диагностика.......единият от тях кара 3.0 В6...5/100 ли, искаш да му харчи)
                      Ясно, но нямa 3.0, но 3,2 имa....и все пaк не е споменaл в коментaрa, но aз не съм го рaзбрaл, грешкaтa е моя...!

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                        Ясно, но нямa 3.0, но 3,2 имa....и все пaк не е споменaл в коментaрa, но aз не съм го рaзбрaл, грешкaтa е моя...!
                        Много ясно, че има 30в6, просто трябва да си го направиш....

OEM & Ventura Garage

Comment

• В последно време нещо се изненадвам. Втори резервоар изразходвам и като му сложа чертата ми дава разход 7,3л/100км. Учудвам се, защото до сега съм бил на 6,2-6,3л/100км... Неприятно, но факт :/ (2,4 140кс)
                          Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                            В последно време нещо се изненадвам. Втори резервоар изразходвам и като му сложа чертата ми дава разход 7,3л/100км. Учудвам се, защото до сега съм бил на 6,2-6,3л/100км... Неприятно, но факт :/ (2,4 140кс)
                            Стана студено не само при тебе се качва и си оправи дебитомера ако още не си
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Само в София 8,5.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                Стана студено не само при тебе се качва и си оправи дебитомера ако още не си
                                Mи лятото дебитомера също бе "откачен", а не усетих разлика в разхода. Ще видя дали не ми е повишен разхода от "застояването ми в града".
                                P.S.Ако ми изплатят 13та заплата ще си купя нов дебитомер
                                Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Working...
                                X